Search
Close this search box.
ARTISAN LINE
pienille leipomoille

Kehittyvä Elintarvike -lehti:Automatisoitua annosteluteknologiaa jo yli 30 vuotta

Korkealaatuisia automatisaatio- ja digiratkaisuja kehittävän Powdea Technologies Oy:n menestyksen taustalla ovat vahva jauheteknologiaosaaminen, verkostoituminen ja maltillinen kasvu.

Powdea Technologies Oy, aiemmalta nimeltään Jauhetekniikka Oy, on automatisoituja ja digitalisoituja annosteluratkaisuja valmistava perheyritys. Powdea toimittaa räätälöityjä konelinjoja, joilla tuotantolaitokset automatisoivat jauhemaisten raaka-aineiden annosteluprosesseja. Tyypilliseen kokonaisratkaisuun kuuluu siiloja, kuljettimia, annostelulaitteita, koneita ohjaava ohjausautomaatio sekä online- ja onsite -ylläpitopalvelut.

Powdean tavoitteena on mahdollistaa asiakasyritysten liiketoiminnan kasvu kestävällä ja vastuullisella tavalla nostaen tuotantolinjojen kapasiteettia ja samalla minimoiden tuotannossa syntyvä hävikki.

Jauhemaisia materiaaleja tuotteidensa valmistuksessa hyödyntävät elintarviketehtaat ovat pääkohderyhmää, mutta yrityksen toiminta ei kuitenkaan rajoitu ainoastaan elintarvike- ja leipomoteollisuuteen. Yritys tekee yhteistyötä myös muun muassa kemian- ja energiateollisuuden kanssa. Viime vuosina yritys on tehnyt yhteistyötä myös kasvipohjaisia proteiineja ja kaurapohjaisia tuotteita valmistavien yritysten kanssa.

Menestystä maltilla ja erityisosaamisella

Yrityksen menestyksen taustalla ovat vahva jauheteknologiaosaaminen, tiivis yhteistyö asiakkaiden ja yrityskumppaneiden kanssa, maltillisuus sekä asiakaslähtöinen työ. Toimitusjohtaja Tuomo Kousa toteaakin, että olennaista yrityksen menestyksessä on ollut määrän sijasta panostaminen tekemisen laatuun.

Määrätietoisempaa kasvua Powdea alkoi hakea vasta 2015–2016. Kasvutavoitteet ovat edistyneet omaa ydinosaamista kasvattamalla, työtä hajauttamalla ja tuotantotiloihin investoimalla. Viime vuosina yritys on esimerkiksi kolminkertaistanut tuotteiden kokoonpanoon ja testaukseen tarkoitetut tuotantotilansa. Lue koko juttu Kehittyvä Elintarvike lehdestä

Jaa tämä

 Artikkeli

WhatsApp
LinkedIn
Facebook

Tilaa Powdean uutiskirje

Valitse ryhmä, johon parhaiten koet kuuluvasi