Search
Close this search box.
ARTISAN LINE
pienille leipomoille

Helpotusta pienleipomon taikinan tekoon

Viimeisimpien kulutustrenditutkimusten mukaan kuluttajat haluavat tulevaisuudessa yhä enemmän paikallisesti tuotettuja ja korkealaatuisia artesaanituotteita. Se avaa pienleipomoille parempia mahdollisuuksia kilpailla kuluttajan valinnoista teollisesti valmistettujen leipomotuotteiden kanssa.  Artesaanituotteiden osalta haasteena on monesti tuotteiden reseptin mukaisen maun ja koostumuksen varmistaminen, kun taikinan jauho- ja pienaineannostelu tehdään useimmiten käsin.

Jauhoannostelun reseptinmukaisuus avain tasalaatuisuuteen

Hyvin monessa pienleipomossa resepti on vielä ruutuvihkossa ja suhteutukset tehdään taskulaskimella. Työn kiireessä inhimilliset virheet ovat joskus mahdollisia; suhteutuksessa voi käydä laskuvirhe tai jokin aine voi unohtua taikinasta. Joskus leipureilla voi olla reseptistä oma näkemys, jolloin tuotteista tulee tekijänsä näköisiä. Hyvän laatumielikuvan kannalta on tärkeää pyrkiä mahdollisimman tasaiseen laatuun säilyttäen samalla käsintehdyn tuotteen ulkonäkö ja fiilis.

Älyvaaka yhdistää operointipäätteen ja tasovaa’an yhteen pakettiin

Tuotteiden tasalaatuisuuden ja reseptinmukaisuuden varmistamiseksi Powdea(ent.Jauhetekniikka) on tuonut markkinoille erityisesti artesaanileipomoiden tarpeisiin kehitetyn uuden innovaation. Ratkaisun keskiössä on perinteisen pöytävaa’an käsipunnituspisteellä korvaava älyvaaka, joka yhdistää reseptit sisältävän operointipäätteen ja tarkan tasovaa’an.

”Olemme toimittaneet kymmenittäin älyvaakoja osaksi teollisten leipomoiden annostelujärjestelmiä ja nähneet niiden tuomat hyödyt mm. tasalaatuisuutena ja punnituksen sujuvuutena, kertoo Powdean(ent Jauhetekniikan) toimitusjohtaja Tuomo Kousa. Aloimme miettiä miten voisimme tuoda suurempien leipomoiden hyödyt myös pienempien leipomoiden ulottuville. Keksimme ajatuksen älyvaa’an ja reseptiohjelman paketoimiseksi yhteen nippuun, jolloin reseptiohjatun annostelun hyödyt saavutetaan ilman isoa investointia laitteistoihin”, Kousa jatkaa.

Eroon ruutuvihkosta ja taskulaskimesta

Älyvaa’an suurimmat hyödyt perustuvat reseptien digitalisointiin, jolloin ne saadaan näkyviin älyvaa’an näytölle. Ruutu opastaa leipuria annostamaan aineet reseptin mukaan ja valvoo, että annostelu on toleranssin sisällä ja kaikki aineet on annosteltu. Suhteutuslaskuri laskee kaikki ainemäärät aina oikein, kun taikinan kokoa muutetaan.

Laitteet palveluna – uusi annostelulaitteiden hankintamalli

Powdea on tuonut laiteinvestoinnin vaihtoehdoksi mahdollisuuden hankkia laitteet myös liisaamalla.  Varsinkin IT-laitteissa käytetty hankintamalli on nyt tuotu mahdolliseksi annostelulaitteille. ”IT-laitteiden osuus ratkaisuissamme kasvaa koko ajan, kun annostelulaitteet digitalisoituvat, Powdean toimitusjohtaja Tuomo Kousa kertoo. ”Laitteet palveluna –malli mahdollistaa uusien teknologioiden käyttöönoton kiinteällä kuukausimaksulla, jolloin hyötyihin pääsee heti käsiksi. Asiakkaamme voivat keskittyä omaan bisnekseensä ja vastaamme siitä,että annostelulaitteet  toimivat ja ne uusitaan ajallaan. ”

 

 

 

Jaa tämä

 Artikkeli

WhatsApp
LinkedIn
Facebook

Tilaa Powdean uutiskirje

Valitse ryhmä, johon parhaiten koet kuuluvasi