Search
Close this search box.
ARTISAN LINE
pienille leipomoille

Powdealle (ent. Jauhetekniikalle) patentti uudesta piensäkkien tyhjennyslaitteistosta

Powdealle patentti uudesta piensäkkien tyhjennyslaitteistosta

Uudesta piensäkkien tyhjennysasemasta tekee keksinnöllisen siihen integroitu paineilmatoiminen säkkien litistyslaitteisto, joka mahdollistaa piensäkkien pölyttömän tyhjennyksen prosessiin ja litistämisen suoraan jäteastiaan.

Markkinoilla olevissa muissa ratkaisuissa tyhjät säkit siirretään tyypillisesti  tyhjennyksen jälkeen erilliseen säkkipaalaimeen, jolloin säkistä karisee pölyä lattialle. Valmiin säkkipaalin käsittely kuormalavoilla on raskasta ja likaa lattioita.

Jauhetekniikan keksinnössä säkin tyhjennys tapahtuu alipaineessa pölynpoistohuuvan alla, jolloin tyhjennysvaiheessa ympäristöön ei vapaudu pölyä. Tyhjennyksen jälkeen tyhjää säkkiä ei poisteta laitteistosta,vaan se siirretään pölynpoistohuuvan alla suoraan jäteastiaan, esimerkiksi sulokonttiin. Paineilmatoiminen litistyslaitteisto tiivistää säkit sulokontissa. Tiivistyksen aikana syntyvä pöly imeytyy pölynpoistoon. Tyhjistä säkeistä täyttynyt jäteastia voidaan tyhjentää suoraan jätepuristimeen, jolloin pölyävät ja raskaat säkkipaalin käsittelyyn liittyvät työvaiheet jäävät pois.

”PRH:n myöntämä patentti on hieno asia ja osoitus kyvystämme innovoida uusia ratkaisuja jauheiden käsittelyn alalle” kertoo Powdean(ent Jauhetekniikan) toimitusjohtaja Tuomo Kousa. Uusi säkintyhjennysasemamme on myös hyvin linjassa yrityksemme arvojen kanssa, joita ovat laadun ja tuottavuuden parantamisen lisäksi pölyävien työvaiheiden vähentäminen ja sitä kautta parempien ja turvallisempien työympäristöjen saavuttaminen. ”, Kousa jatkaa.

Jaa tämä

 Uutinen

WhatsApp
LinkedIn
Facebook

Tilaa Powdean uutiskirje

Valitse ryhmä, johon parhaiten koet kuuluvasi