Search
Close this search box.
ARTISAN LINE
pienille leipomoille

Kaurajauhon annosteluratkaisut Powdealta

Annosteluteknologiaan kaurapohjaisten tuotteiden valmistukseen

Ainesosien automaattiseen annosteluun erikoistuneena yrityksenä toimitamme varmatoimista teknologiaa kaurapohjaisten tuotteiden valmistusprosessien automatisointiin. Teknologiamme kattaa ratkaisut kaurajauhon bulk-annosteluun, suursäkkiannosteluun sekä pienaineannosteluun. Räätälöimme omista ratkaisuistamme koostuvista laitteistomme sinun tarpeeseesi sopivan kokonaisratkaisun. Vuosien varrella meille on kertynyt kattava kokemus kaurajauheen annostelusta elintarvike- ja leipomoteollisuudesta, joissa kaurapohjaisten tuotteiden valmistus on kasvanut räjähdysmäisesti.

Kaurajauhon haastava käsiteltävyys

Kaurajauho on muihin jauhoihin verraten täysin poikkeava sen 2-3 kertaisen rasvasisällön vuoksi. Kaurajauhon hienojakoisuus ja korkea rasvasisältö tarkoittavat jauheenkäsittelyn näkökulmasta sitä,että sillä on erittäin voimakas kohesiivinen taipumus. Konkreettisesti se näyttäytyy mahdollisuutena muovailla siitä palloja, jotka pysyvät ehjinä heitettäessäkin. Jauhelaitteistojen kannalta kaurajauholla on erittäin voimakas holvaantumisvaikutus, mikä tekee sen hallitun ja tarkan syötön prosessiin todella vaikeaksi.

Fluiditeknologia ratkaisuna kaurajauhon holvaamiseen

Kaurajauhon käsittelystä saamaamme käytännön kokemuksen perusteella paras menetelmä sen annostelemiseksi ulos säiliöistä on paineilmapulssitukseen perustuva fluidisaatio -teknologia. Tavanomaiset ruuvi- ja täryratkaisut eivät toimi, ne päinvastoin pahentavat tilannetta tiivistämällä jauhoa entisestään. Powdealla on yli 30 vuoden kokemus jauheiden fluidisaatio -teknologian suunnittelusta ja toteutuksesta sadoille erityyppisille jauhemateriaaleille, ja kaurajauho on osoittautunut kaikista kohtaamistamme jauheista vaativimmaksi käsitellä.  Siiloannostelussa kaurajauho on onnistuttua saamaan hallitusti purettua prosessiin, kun siilon pohja on toteutettu fluidikartiona. Powdean fluidikartio mahdollistaa fluidisaatiotehon ja asetusten portaattoman säädön, mikä mahdollistaa optimaalisten asetusten löytämisen kaiken kokoisiin siiloihin.

Primula leipomossa kaurajauhon käsittely saatiin automatisoitua

Primula Leipomossa kohdattiin kauran käsittelyyn liittyviä vaikeuksia, kun leipomo lisäsi kaurajauhon käyttöä tuotteissaan ja alkoi käyttää sitä bulk-toimituksina. Primulalla oli ennestään Jauhetekniikan toimittama annostelujärjestelmä,joka oli suunniteltu vehnä- ja ruisjauhojen käsittelyyn. Kaurajauhon käyttöönotossa huomattiin nopeasti ongelmia: huolimatta tavanomaisella fluidisaatiolaitteistolla varustetuista punnitussäiliöistä, kaurajauho holvasi säiliöihin ja se jouduttiin siirtämään käsiannosteluun. Primula Leipomon tuotantopäällikkö Niko Puruskainen kääntyi puoleemme ja aloimme kartoittaa ratkaisuehdotuksia. Bulk-siilon toimintaa päätettiin parantaa vaihtamalla aikaisempi siilopohja uuteen Powdean fluidipohjaan ja punnitussäiliöiden fluidisaatiota tehostettiin Powdean suunnittelemilla fluidilevyillä. Puruskainen on ratkaisuun tyytyväinen: ”Powdean toimittamien fluidiratkaisujen ansioista pystyimme palauttamaan kaurajauhon automaattiannosteluun.”

Jaa tämä

 Artikkeli

WhatsApp
LinkedIn
Facebook

Tilaa Powdean uutiskirje

Valitse ryhmä, johon parhaiten koet kuuluvasi