Search
Close this search box.
ARTISAN LINE
pienille leipomoille

Powdean avulla jauhopöly kuriin Saarioisella

Powdea auttoi Saarioista jauhopölyn vähentämisessä

Työterveyslaitoksen kanssa toteutetussa jauhopölyprojektissa huomion keskipisteenä oli taikinahuone, jossa sekoitetaan leipomon koneiden nielemät taikinat.

Pölymäärät mitattiin siten,että työntekijöillä oli selässään reput täynnä antureita.Dataa tuki videointi, jolla havainnollistettiin, miten mikäkin työvaihe vaikutti leijuvan jauhopölyn määrään. Mittauksissa todettiin jauhoaltistuman ylittävän sallitut raja-arvot.

Jauhopölyn muodostumista taikinanteossa ei voi välttää

”Jauhopölyn muodostuminen taikinanteossa on luontaista johtuen siitä,että lähes kaikki ainesosat ovat hienojakoisia ja voimakkaasti pölyäviä jauheita. Kun taikinaan tarvitaan useita säkillisiä erityyppisiä jauheita,ei haitallista pölyn muodostumista voida ikävä kyllä välttää”,toteaa Powdean toimitusjohtaja Tuomo Kousa.

-Ongelman ratkaisemiseksi laitetoimittajat ovat toteuttaneet erilaisia pölynpoistoratkaisuja, joilla pölypäästöjä pyritään rajoittamaan. Automaattiannostelussa tehokkaan pölynpoiston järjestäminen on erityisen haastavaa, koska koko jauhoannos pudotetaan kerralla taikinakulhoon. Tällöin jauhopöly pyrkii karkaamaan ulos pienimmästäkin raosta,vaikka padan päällä olisi pölynpoistolla varustettu kansikin, Kousa jatkaa.

 

Powdean AntiDust huuvalla pölyt kuriin

Powdea toteutti Saarioiselle jauhon siirron ja annostelun modernisaation, jonka tavoitteeksi asetetettiin aikaisemman laitteiston pölyhaittojen poisto.

Powdean(Jauhetekniikan) toimittaman uuden Anti-Dust™ jauhovaa’an ansioista jauhopöly ei enää kutita. Aikaisempi suodatinpussilla toteutettu suodatin korvattiin uudelle Powdean letkusuodattimella ja taikinavaunun päälle asennettiin uusi Anti-Dust™ kansi. Sylintereille liikkuva Anti-Dust™ padan kansi laskeutuu vaakaa tyhjennettäessä tiiviisti padan päälle sulkien sen täysin.Tällöin tyhjennyksessä syntyvä pöly pysyy padassa eikä pääse karkaamaan.

-Tuo ei päästä mitään läpi, toteaa Ilkka Kihlakoski Saarioiselta. ”Myös rako mollan ja vaa’an välillä on kokonaan ummessa, joten siitäkään ei pääse pölyä ilmaan”, Kihlakoski jatkaa.

Lue koko Telma-lehdessä  julkaistu juttu tästä…

Jaa tämä

 Artikkeli

WhatsApp
LinkedIn
Facebook

Tilaa Powdean uutiskirje

Valitse ryhmä, johon parhaiten koet kuuluvasi