Search
Close this search box.
ARTISAN LINE
pienille leipomoille
REFERENSSIT

Avainkohdat

Powdea toimitti annostelujärjestelmän SOK Suur-Savon leipomoon

Annostelujärjestelmällä automatisoidaan taikinanvalmistus

” Saavutamme automatisoidun taikinanteon ansiosta tuotteillemme tasaisen laadun,koska raaka-aineita ei jää inhmillisen virheen vuoksi pois taikinoista”,Rauno Heikkinen

Powdea automatisoi Marskin limpun taikinan valmistuksen

SOK Suur-Savon leipomossa Mikkelissä otettiin käyttöön nykyaikainen leipomoraaka-aineiden annostelujärjestelmä taikinoiden tekoon ja raskin valmistukseen.

Automaattisen annostelun piiriin otettiin kaikki leipomon eniten käyttämät raaka-aineet, joista 15 on jauhemaisia ja 3 nestemäisiä.

Taikinan valmistus ja raskin teko automaattista

SOK Suur-Savon leipomossa Mikkelissä otettiin käyttöön nykyaikainen leipomoraaka-aineiden annostelu-järjestelmä taikinoiden tekoon ja raskin valmistukseen.

Automaattisen annostelun piiriin otettiin kaikki leipomon eniten käyttämät raaka-aineet, joista 15 on jauhemaisia ja 3 nestemäisiä.

Jauheet annostellaan siiloista ja Jauhemaatista

Jauheraaka-aineista eniten käytetyt jauheet, kuten vehnä- ja ruisjauhot annostellaan jauhosiiloista ja pienraaka-aineet ja suursäkkijauheet varasto-huoneeseen sijoitetusta raaka-aineannostelija Jauhemaatista.

Jauheannnostelu pölytöntä Anti-Dust huuvan ansiosta

Jauheet siirretään tarkasti punniten siiloilta ja Jauhemaatilta pneumaattisilla kuljettimilla joko jauhojen alasottoasemalle tai raskijauhovaakaan. Jauheseoksen ollessa valmiina alasottoasemassa, se voidaan Powdean kehittämän Anti-Dust huuvan
ansioista pudottaa hallitusti ja täysin pölyttömästi taikinapataan.

Nestehiivan ja veden annostelu automaattista

Nesteiden automaattinen annostelu tapahtuu raaka-ainejärjestelmään liitetyillä Watermatic™ ja Fluidmatic™ annostelulaitteistoilla. Watermatic on veden annosteluun tarkoitettu kompakti annostelulaitteisto. Annosteltava vesi ohjautuu Watermaticista suoraan taikinavaunuun desin tarkkuudella ja halutun lämpöisenä.

Nestemäisen hiivan annostelu tapahtuu vähentävänä punnituksena Fluidmatic™ -laitteistolla. Kylmiöön sijoitettu annostelulaitteisto koostuu vaaka-antureiden päälle sijoitetusta nestekontista sekä laitteistoon integroiduista annostelupumpusta, joka pumppaa nesteen taikinavaunuun tarkasti punnittuina.

Powdean raskijärjestelmällä raskin valmistus ja annostelu tapahtuu automatiikan ohjaamana ja valvomana

Raskin valmistus tapahtuu täysin automaattisesti kolmella 5 kuution raskisäiliöllä ja Powdean ohjausautomaatiojärjestelmällä. Raskin valmitus ajastetaan operointipaneelin helppokäyttöisin ajastusvalikoin, jonka jälkeen järjestelmä annostaa raskiin tarvittavan veden ja kuiva-aineet täysin automaattisesti. Raskin sekoitus- ja lepoajat on helppo asettaa ohjelman muistiin.

Annostusautomatiikka ohjaa ja valvoo annostelutapahtumia

Tuotereseptien ohjaamana reseptiannostelujärjestelmä annostelee 10-15 kpl neljänsadan litran raaka-aine-eriä tunnissa. Annostustarkkuuksien aktiivinen ylläpitoautomatiikka valvoo annostelutarkkuuksia ja varastossa olevien raaka-aineiden määriä. Järjestelmän tallentamat annostelutapahtumat ja raaka-aineiden kulutusraportit halutulta ajanjaksolta ovat joustavasti hyödynnettävissä.

”Olemme leipureilta saadun palautteen perusteella kehittäneet reseptiautomatiikan ja käyttöliittymän niin helppokäyttöiseksi, että taikinan tilaus onnistuu keneltä tahansa vaikkei tietäisi tietokoneista mitään. Siten käyttäjien on helppo omaksua uusi järjestelmä, ja uuden laitteiston käyttöönotto tapahtuu kitkattomasti”, kertoo Jukka Kousa Powdea Technologies Oy:stä.

Avaimet käteen toimitus Jauhetekniikalta

Powdea (ent.Jauhetekniikka) toteutti uuden annostelujärjestelmän asennuksen ja käyttöönoton avaimet käteen –periaatteella. Laiteasennukset ja sähkökaapeloinnit toteutettiin asiakkaan toiveen mukaisesti joustavasti.

Tasalaatuiset taikinat annostelujärjestelmän ansioista

SOK- Suursavon leipomon tuotannosta vastaava Rauno Heikkinen on Powdean toimitukseen tyytyväinen: ” saavutamme automatisoidun taikinanteon ansiosta tuotteillemme tasaisen laadun,koska raaka-aineita ei jää inhmillisen virheen vuoksi pois taikinoista. Samalla pölyhaittoja taikinanteossa on saatu pienennettyä ja taikinantekijän työtä helpotettua.”

Lisää Industrial line, Raskin valmistus referenssejä

Tilaa Powdean uutiskirje

Valitse ryhmä, johon parhaiten koet kuuluvasi