Search
Close this search box.
ARTISAN LINE
pienille leipomoille
REFERENSSIT

Avainkohdat

Annostus siiloista yli 100 m siirtomatkalla

Powdermatic™ I200 annostelija pienaineiden tarkkaan ja automaattiseen annosteluun

Nesteannostelu täysautomaattisesti Fluidmatic™ laitteistolla

Powdean Reseptiannosteluohjain integroitiin PCS Winbag -ERP ohjelman 

Powdea automatisoi taikinanvalmistuksen yhdelle Ruotsin tunnetuimmista teollisista leipomoista

Powdea toimitti annostelujärjestelmän Dahls Bagerin uuteen leipomoon Ruotsin Götenbergiin.

 Dahls’ Bageri, joka on yksi Ruotsin tunnetuimmista leipomoista, valitsi Powdean (Powder Technicin) uuden leipomonsa annostelujärjestelmän toimittajaksi. Powdea toimitti projektin yhdessä ruotsalaisen kumppaninsa Panean kanssa.

Powdea toimitti annostelujärjestelmän Dahls Bagerin uuteen leipomoon Ruotsin Götenbergiin. Annostelujärjestelmän avulla Dahs pystyy automatisoimaan taikinan valmistuksen kahdella tuotantolinjalla.

Annostus siiloista

Taikinan pääkomponentit, kuten jauhot, annostellaan siiloista, jotka on sijoitettu valmiiden tuotteiden varastotilaan. Taikinan tuotantoalue on yli 50 metrin päässä siiloista. ”Haasteena tässä projektissa oli lähes 100 metrin kuljetusetäisyys siiloista sekoittimiin yli 5000 kg/h kapasiteetilla. Käytimme erityistä kuljetusmenetelmää ja patentoituja Powdea syklonisuodattimia varmistaaksemme korkean kuljetuskapasiteetin ja noin 200 g:n annostelutarkkuuden.” kertoo Powdean toimitusjohtaja Tuomo Kousa.

Powdermatic™ I200 annostelija pienaineiden tarkkaan ja automaattiseen annosteluun

Pienten ainesosien annostelun automatisoitiin Powdean Powdermatic™I200-laitteella. Powdematic™-annosteluyksikkö koostuu 10 annostelusuppilosta, jotka annostelevat ainekset tarkasti punnittuina pneumaattiselle kuljettimelle, joka kuljettaa ainekset sekoittimen kulhoon.

 

Nesteannostelu täysautomaattisesti Fluidmatic™ laitteistolla

Taikinaan tarvittavat nesteet, kuten öljy, margariini ja siirappi, annostellaan sekoittimeen automaattisesti Fluidmatic™laitteella reseptin mukaan. Yksikkö koostuu tukirungosta nestekonteille ja pumpuista nesteiden pumppaamiseksi sekoittimeen. Oikea määrä nestettä punnitaan tarkasti.

 

Tarkka annostelu reseptiannosteluohjaimella ja logiikkaohjauksella

Ainesosien annostelu on automaattinen ja sitä ohjaa reseptisäädin. Annosteluprosessia ohjaa ja valvoo Siemens S7 PLC -yksikkö.

 

Powdean Reseptiannosteluohjain integroitiin PCS Winbag -ERP ohjelman

Reseptiohjain yhdistettiin PCS winbag -tuotannon suunnitteluohjelmistoon, joka oli käytössä Dahlsissa. Reseptiohjain lähettää annosraportit ja ainesosien kulutustiedot PCS:lle laadunvalvontaa ja helpompaa inventointia varten.

 

Dahls Bageri

Ajattele maailmanlaajuisesti – tee ostoksia paikallisesti!
Dahls on monin tavoin paikallinen yritys. Göteborgissa aloitimme vuonna 1935, ja vaikka vuosien varrella on tapahtunut paljon, Göteborgin alue on edelleen kotimme ja ainoa markkina-alueemme.

Lisää Industrial line referenssejä

Tilaa Powdean uutiskirje

Valitse ryhmä, johon parhaiten koet kuuluvasi